ΤΟ BLOG ΜΑΣ
Πώς να επιλέξετε τις σωστές κουρτίνες για το χώρο σας

Πώς να επιλέξετε τις σωστές κουρτίνες για το χώρο σας

Οι κουρτίνες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διακόσμηση ενός δωματίου, η  επιλογή τους μπορεί να είναι κάτι δύσκολο, οπότε η συμβουλή ενός επαγγελματία θα σας φανεί χρήσιμη. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες μας μπορούν να σας συμβουλέψουν τόσο στο φυσικό μας κατάστημα, όσο και online, ακόμα και να επισκεφτούν το χώρο σας κατόπιν ραντεβού για να πάρουν τις απαραίτητες μετρήσεις ώστε να παραγγείλετε την σωστή ποσότητα υφάσματος εξασφαλίζοντας έτσι ένα άρτιο αποτέλεσμα για τις κουρτίνες σας.

Παρακάτω θα βρείτε χρήσιμες συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τις σωστές κουρτίνες για το σπίτι σας.

Η επιλογή του υφάσματος για την κουρτίνα πρέπει να γίνει προσεκτικά και εξαρτάται από τη χρήση αλλά και τον χώρο που θα την τοποθετήσετε. Οι πρώτες απορίες που πρέπει να σας απασχολήσουν είναι για παράδειγμα, «Τι είναι αυτό που χρειάζεται το δωμάτιό σας; Πόση ποσότητα φωτός θέλετε να διαπερνά; Τι διάθεση θέλετε να αναδίδει; Θέλετε να κάνει αντίθεση με την υπόλοιπη διακόσμηση ή να εναρμονίζεται; »

 

Η επιλογή του υφάσματος

  • Το καλοκαίρι είναι ιδανικά τα διαφανή και αέρινα υφάσματα όπως η γάζα ,  το λινό και η ποιότητα panama, σε ανοιχτές αποχρώσεις ανάλογα το χώρο και το πόσο φωτίζεται.

 

  • Πιο βαριά υφάσματα όπως το βελούδο ή ένα μπροκάρ ύφασμα προσφέρουν μία πλούσια και ζεστή αίσθηση στο δωμάτιο για αυτό τα προτείνουμε κυρίως για το σαλόνι. Το χειμώνα, προτιμούμε τα πιο βαριά υφάσματα, καθώς βοηθούν και στο να διατηρείται η θερμότητα, προσφέροντας ένα είδος μόνωσης.

 

  • Η κουζίνα χρειάζεται περισσότερο φως και ανθεκτικό ύφασμα όπως είναι η λονέτα, που μπορεί να πλυθεί αρκετές φορές. Παράλληλα, τα έντονα και φωτεινά χρώματα ξεθωριάζουν πιο γρήγορα οπότε θα σας προτείναμε μονόχρωμα υφάσματα.

 

  • Στο υπνοδωμάτιο μπορούμε να επιλέξουμε κουρτίνες με λιγότερη έμφαση στο φως, για να μας χαλαρώνει, αποφεύγοντας τις βαριές κουρτίνες με έντονα patterns που θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται μικρότερο.

 

  • Extra tip! Σε έναν ιδιαιτέρως φωτεινό χώρο του σπιτιού μας που θέλουμε να περιορίσουμε την φωτεινότητα χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουμε συχνά κουρτίνες εξαιτίας της μεγάλης φθοράς από την έκθεση στον ήλιο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προστατευτική επένδυση με ύφασμα black out.

 

Η επιλογή του χρώματος

  • Το χρώμα του υφάσματος για τις κουρτίνες σας, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, μπορεί είτε να εναρμονίζεται με την υπόλοιπη διακόσμηση του δωματίου είτε να φέρει αντίθεση. Αν επιθυμείτε οι κουρτίνες να αποτελούν τον κυρίαρχο του δωματίου, επιλέξτε αποχρώσεις που είναι αντίθετες από τα έπιπλα και τους τοίχους.
  • Αν το δωμάτιο είναι ήδη έντονα διακοσμημένο, αποφύγετε τις κουρτίνες με σχέδια και μοτίβα. Αντιθέτως, επιλέξτε μία πιο απαλή απόχρωση στο ύφασμα για να δώσετε ισορροπία.

 

Η επιλογή του μάκρους

  • Το μάκρος του υφάσματος μπορεί να είναι είτε λίγα εκατοστά πιο μακρύ είτε λίγα εκατοστά πιο κοντό από το πάτωμα. Οι μακριές κουρτίνες προσδίδουν ύψος και ένταση στο δωμάτιο, και ένα πλούσιο αποτέλεσμα.
  • Το πλάτος εξαρτάται από το σημείο που επιθυμείτε να τοποθετήσετε την κουρτίνα, και από το πόσο πλούσια ή μίνιμαλ θέλετε την κουρτίνα σας.
  • Εάν έχετε μικρά παιδιά ή/και κατοικίδια, επιλέξτε κουρτίνες σε χαμηλότερα μήκη για να αποφύγετε την καταστροφή τους.

 

Οι επιλογές υφάσματος για τις κουρτίνες είναι ατελείωτες. Επιλέξτε μέσα από τη μεγάλη ποικιλία που θα βρείτε στο κατάστημά μας, Καλαμιώτου 19-23 στην Αθήνα, αλλά και στο eshop μας, https://www.kostikoglou.gr/ .

 

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies στη συσκευή σας όπως περιγράφεται στην πολιτική cookies.